29 junio 2017

‘Lo marraco negre’ i 'Marrajo', nova col·lecció de novel·la negra en català i catellà de Pagès Editors.El director serà el periodista, escriptor i traductor Sebastià Bennasar

ACN Lleida.-Pagès Editors ha presentat aquest dimarts ‘Lo marraco negre’, una col·lecció de novel·la negra en català que neix amb l’objectiu de situar Lleida i l’editorial en “l’epicentre” del panorama literari de la novel·la policíaca i criminal, segons una nota de l’editorial. També es preveu “posar en alça” els autors que fan novel·la negra, tan lleidatans com de tot el territori de parla catalana. Amb la creació d’aquesta col·lecció l’editorial generalista vol donar un tractament diferenciat a la novel·la negra. El director de la col·lecció és el periodista, escriptor, traductor i agitador cultural Sebastià Bennasar Llobera (Palma, 1976), especialitzat en aquest gènere literari. 

‘Lo Marraco negre’ publicarà sis títols cada any, que inclouran el llibre guanyador del premi Ferran Canyameres, atorgat per Òmnium Cultural, així com una traducció anual. 

Un dels primers títols que s’editaran en el marc de la col·lecció és ‘Es vessa una sang fàcil’, de Manuel de Pedrolo, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor. 

Al gener del 2018 també es publicarà l’obra guanyadora del premi Ferran Canyameres, ‘Tros’, de Rafael Vallbona.

La col·lecció tindrà versió en castellà i es dirà ‘Marrajo’. L’editarà l’Editorial Milenio i la dirigirà igualment Sebastià Bennasar. El primer títol que s’editarà serà ‘Tiempo de ratas’, del guanyador del premi Crims de Tinta Marc Moreno.

Font: http://www.vilaweb.cat

Foto: Pagès Editors


No hay comentarios: