17 diciembre 2013

Andrea Camilleri gana el noveno Pepe Carvalho.L'escriptor Andrea Camilleri és el guanyador del IX Premi Pepe Carvalho. L'autor italià rebrà el guardó el dia 6 de febrer a les 19.00 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la propera edició de BCNegra, que tindrà lloc entre el 30 de gener i el 8 de febrer de 2014. L'autor també participarà en una trobada amb els seus lectors el dia 7 de febrer.

El jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, ha decidit per unanimitat concedir el Premi Pepe Carvalho del 2014 "a l'autor italià creador de Salvo Montalbano, el comissari protagonista d'una de les sagues negrecriminals més llegides, tant en català com en castellà." Pel jurat, "Andrea Camilleri és avui un dels genuïns representants de la novel·la negra mediterrània. Salvo Montalbano, com Pepe Carvalho, són personatges plens de vitalitat, temptacions i contradiccions, que prefereixen el carrer als despatxos, la mirada i la paraula als avenços informàtics. Però tots dos són tossuts i persistents en la cerca de la justícia, per sobre del que digui la llei. Tots dos necessiten conèixer la veritat, i fer-nos partícips d'aquesta lluita per un món on els poderosos no estiguin per sobre de la llei."

Traducción por José Andrés Espelt:

El escritor Andrea Camilleri es el ganador de IX Premio Pepe Carvalho. El autor italiano recibirá el galardón el 6 de febrero a las 19,00 horas en el Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona en el marco de la próxima edición de BCNegra, que tendra lugar entre el 30 de Enero y el 8 de febrero de 2014. El autor también participará en un encuentro con los lectores el 7 de febrero.

El jurado, formado por Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuan y Paco Camarasa, ha decidido por unanimidad conceder el Premio Pepe Carvalho 2014 " a el autor italiano creador de Salvo Montalbano, el comisario protagonista de una de las sagas negrocriminales más seguidas, tanto en catalán como en castellano". Para el jurado "Andrea Camilleri es hoy uno de los genuinos representantes de la novela negra mediterránea.
Salvo Montalbano, como Pepe Carvalho, son personajes llenos de vitalidad, tentaciones y contradicciones, que prefieren la calle a los despachos, la mirada y la palabra a los avances informáticos. Pero los dos son tozudos y persistentes en la búsqueda de la justicia, por encima de lo que diga la ley. Todos dos necesitan conocer la verdad y hacernos participar de esta lucha por un mundo donde los poderosos no estén por encima de la ley".

Fuente: ara.cat

No hay comentarios: